7 Haziran 2012 Perşembe

MATERYALLERİMİZİN İMALAT SÜRECİ..

Uzun uğraşlar sonucu gerçekten işçiliği harika bir usta bulduk. Ustamız kendisi de daha önceden ahşap oyuncaklar yapıyor ve tasarlıyormuş. Bu konuda oldukça bilgili ve tecrübeli idi. Hatta öyle ki materyallerin yurtdışındaki yapımlarına ait videoaları, yapım süreçlerini izlemiş. Konuya oldukça hakimdi.

Ayrıca hafta sonum boya araştırması yaparak geçti. Filli boyanın en 71' e uygun çocuk oyuncak boyaları varmış. Vital serisi olarak geçen bu ahşap boyası; basit ahşap boyası değil, dünya standartlarında çocuk oyuncaklarını boyamada kullanılan ve dünyadaki EN 71-3 (Çocukların oyuncakları ağızlarına sokacaklarını göz önünde tutan ve ağır metal sınırlaması getiren bir standarttır.) standardına uygun vital boyası ve verniği . Burda boyayı inceltme tiner ile değil su ile yapılıyor ve çocuk sağlığına tamamen uygun. Ustamız Filli boya ile görüştü. Bizim istediğimiz renkler özel olarak üretiliyormuş. Fili boya ile yapılan görüşmeler neticesinde bizim istediğimiz EN71 sertifikalı oyuncak boyası (pembe, kahverengi, kırmızı-mavi) renklerini temin etme imkanımız oldu. Ayrıca boyadan önce materyallere astar atılıyor, sonra boya, sonra da vernik.  Böylece oyuncakların boyası tamamen orjinali gibi oluyor. Suya vb. dayanıklı ve çocuk açısından son derece sağlıklı. Materyallerin kalitesine değinmiyorum bile; hepsi kayınağacından, ölçüleri orjinallerine uygun, ben kendimde teslim almadan önce kontrol edip öyle gönderiyorum..

Üretim aşamasından fotoğraflarımız.. Çok iyi çekemedim ama görünüşleri gayet güzeldi.. Duyusal ve boyut kontrollerinde hiçbir sorun yoktu; hatta milimetrik ölçü yaptım:)
 O kadar iyiydiler yani..












2 yorum:

  1. bende bu konuda bir ara araştırma yapmıştım. sana verebileceğim öneriler, ahşabı temin ettiğin yer(ihitayacın olduğu zaman ulaşabilmen), ahşabın kalitesi, bana oyuncak, hobi vs. için akçaağaç kullanın demişlerdi, ne kadar doğru bilmiyorum maksat bildiklerimi paylaşmak, varsa yanlışım düzeltin yada siz önerin. diğer taraftan boya konusunda aynı öneriyi aldım. onun haricinde oyuncak yönetmeliğinide okursan iyi olur, bakarsın bir marka oluşturursun, sonradan sorun çıkmasın.

    YanıtlaSil
  2. Merhabalar, materyaller gerçekten çok güzel görünüyor. Bunları bizler de temin edebilir miyiz? Zekiye

    YanıtlaSil